Τρίτη, 5 Ιουνίου 2012

Μάξιμος Χαρακόπουλος: "Οσοι απεργάζονται τη κατάργηση των Θρησκευτικών, ματαιοπονούν"Φωτ. από πρόσφατη συνάντηση του Μάξιμου με τον
Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, στα Γρεβενά 
Ο Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λάρισας Μάξιμος Χαρακόπουλος από την πανηγυρίζουσα ιστορική Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος στο Λιβάδι Ελασσόνος, απ’ όπου ξεκίνησε η επανάσταση του Ολύμπου το 1822, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για εμάς τους Έλληνες η Ορθοδοξία δεν είναι μόνο θρησκεία. Είναι άρρηκτα συνυφασμένη με τις δοκιμασίες και τους αγώνες του έθνους. Είναι βίωμα και τρόπος ζωής. Όσοι, λοιπόν, απεργάζονται τον αποχριστιανισμό της Ελλάδας, αξιώνοντας πότε την κατάργηση της διδασκαλίας των θρησκευτικών και της πρωινής προσευχής στα σχολεία και πότε την αποκαθήλωση των θρησκευτικών συμβόλων απο τις σχολικές αίθουσες ή την απαγόρευση του εκκλησιασμού των μαθητών στις εθνικές επετείους και του αγιασμού στην έναρξη του σχολικού έτους ή των εργασιών της βουλής, ματαιοπονούν. 

Η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, πιστή στις παραδόσεις της πατρίδας μας, τιμά την ορθόδοξη εκκλησία για τη διαχρονική της προσφορά στο Γένος, αλλά και για το σημαντικό κοινωνικό έργο που επιτελεί στη δύσκολη συγκυρία που διέρχεται η χώρα. Με τη βοήθεια του Θεού και τη συστράτευση όλων των υγιών δυνάμεων η Ελλάδα θα σταθεί και πάλι στα πόδια της».

Πηγή: PRESS-GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου