Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Διδάκτορας Θεολογίας ο π. Θεόδωρος Μεϊμάρης


Mε μεγάλη χαρά πληροφορηθήκαμε ότι ο συμφοιτητής μας στο Τμήμα Θεολογίας του ΑΠΘ, διάκονος, και αγαπητός λίαν φίλος π. Θεόδωρος (Μεϊμάρης) αναγορεύθηκε Διδάκτορας δεχθείς προς τούτο τα συγχαρητήρια του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, στο πλευρό του οποίου υπηρετεί ως Τριτεύων Πατριαρχικός Διάκονος.

Η διδακτορική διατριβή του Τριτεύοντος Θεοδώρου, με τίτλο "Τα καθ' εαυτόν Νικάνδρου Ζαννουβίου και η εποχή του (1828 - 1888)'', διαπραγματεύεται τα μείζονα εκκλησιαστικά, πολιτικά, ιδεολογικά, κοινωνικά και εκπαιδευτικά δρώμενα της ως άνω περιόδου στο Βασίλειο της Ελλάδος, μέσα από την εξέταση της προσωπικότητος και δράσεως τού κρητικής καταγωγής κληρικού Νικάνδρου Ζαννουβίου, ο οποίος κινήθηκε στον ιδεολογικό κύκλο του διαφωτιστή Θεόκλητου Φαρμακίδη, διετέλεσε δε για σύντομο χρονικό διάστημα (1856) καθηγητής των ιερών μαθημάτων στην Εμπορική Σχολή της Χάλκης.

Η υποστήριξη της διατριβής έγινε στις 23 Ιουνίου 2011 στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώπιον της επταμελούς εξεταστικής επιτροπής με βαθμό άριστα παμψηφεί.

Αξιος!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου