Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Στις 24 Ιουνίου η παρουσίαση της "Μεγάλης Ορθόδοξης Χριστιανικής Εγκυκλοπαίδειας" (Μ.Ο.Χ.Ε.)

* Σε εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη παρουσία και την
ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου
         
Η εκδήλωση για την παρουσίαση της Μεγάλης Ορθόδοξης Χριστιανικής Εγκυκλοπαίδειας, η οποία είχε προαναγγελθεί για την Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2011, λόγω έκτακτης αλλαγής στο πρόγραμμα της Αυτού Θειοτάτης Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου - ο οποίος θα παρευρεθεί και θα ευλογήσει την όλη εκδοτική προσπάθεια - μετατίθεται για την Παρασκευή, 24 Ιουνίου 2011 και ώρα 18:00 στο Μέγαρο Μουσικής, στην αίθουσα «Δημήτρης Μητρόπουλος».

Πρόκειται για ένα σπουδαίο επιστημονικό έργο το οποίο εκδίδεται από τον γνωστό εκδοτικό οίκο "Στρατηγικές Εκδόσεις Ιω. Φλώρος"  που από μακρού χρόνου είχε συλλάβει την ιδέα της έκδοσης μιας πολύτομης εγκυκλοπαίδειας η οποία θα αφορούσε την Ορθοδοξία. Η ιδέα αυτή πήρε ήδη σάρκα και οστά στη μορφή της Μεγάλης Ορθόδοξης Χριστιανικής Εγκυκλοπαίδειας (“Μ.Ο.Χ.Ε”).

* Το 12τομο έργο (το οποίο πρόσφατα παρουσιάσαμε στο Amen)περιλαμβάνει 6.600 σελίδες, 14.400 λήμματα, 6.600.000 λέξεις, 7.800 φωτογραφίες, αγιογραφίες, ζωγραφικούς πίνακες, χάρτες, χαλκογραφίες, γκραβούρες και αδημοσίευτο φωτογραφικό υλικό. Μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί η έκδοση των τεσσάρων πρώτων τόμων, η παρουσίαση των οποίων, όπως προαναφέρθηκε, θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης στις 24  Ιουνίου, και ώρα 18.00, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Την παρουσίαση της Εγκυκλοπαίδειας θα πραγματοποιήσουν ιεράρχες, ακαδημαϊκοί και καθηγητές πανεπιστημίου.

* Η έκδοση της Μεγάλης Ορθόδοξης Χριστιανικής Εγκυκλοπαίδειας τελεί υπό την αιγίδα της ΑΘΠ,  του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου Α΄ και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄ και έχει τις ευλογiες των Πατριαρχεiων Αλεξανδρείας, Αντιοχείας, Ιεροσολύμων, της Αρχιεπισκοπής Νέας Ιουστινιανής & πάσης Κύπρου και της Αρχιεπισκοπής Τιράνων, Δυρραχίου & πάσης Αλβανίας.

2 σχόλια:

  1. Πολύ ενδιαφέρουσα η αναφορά σας.

    Μήπως γνωρίζετε το κόστος κάθε τόμου και πότε θα ολοκληρωθεί η έκδοση και των 12 τόμων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να είσθε καλά για τη καλή σας κουβέντα. Για πληροφορίες παρακαλώ αεπυθυνθείτε στον εκδοτικό οίκο:
    http://stratigikes.com/stratigikes/contact.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή