Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011

H Eκκλησία (μας) ενώνει - Κοινή σύσκεψη φορέων της επιστημονικής θεολογικής κοινότητας για τα Θρησκευτικά

Σε κοινή σύσκεψη για το μάθημα των Θρησκευτικών (ΜτΘ) στο νέο Λύκειο καλεί τους φορείς της επιστημονικής θεολογικής κοινότητας η Ιερά Σύνοδος, ενεργώντας ενωτικά, προς την κατεύθυνση της δημιουργίας ενός αρραγούς θεολογικού μετώπου που θα υποστηρίξει την διατήρηση του (υποχρεωτικού) ΜτΘ της Β΄ Λυκείου ως 2ωρου (αντί του μονόωρου που προτείνει το υπ. Παιδείας) και τη παραμονή του ΜτΘ της Γ΄ Λυκείου στα υποχρεωτικά (αντί της ένταξής του στα επιλεγόμενα που προτείνει το υπ. Παιδείας). 
 
* Θεωρούμε ότι πρόκειται για μια λίαν θετική εξέλιξη, καθώς μέσα από τη πρωτόβουλία αυτή της Ιεράς Συνόδου διαμορφώνεται μια νεα πορεία δυναμικής σύγκλισης και συμπόρευσης των θεολογικών φορέων (Θεολογικές Σχολές - ΠΕΘ - ΚΑΙΡΟΣ), σε έναν κοινό αγώνα για την περαιτέρω ανάδειξη της παιδαγωγικής και γνωσιακής αξίας του θρησκευτικού μαθήματος, κόντρα στις ποικίλες και ποικιλώνυμες επιθέσεις που αυτό δέχεται το τελευταίο διάστημα. Ενωμένοι και έχοντας το δίκιο με το μέρος μας, μέσα από έναν καλόπιστο διάλογο με την υπ. Παιδείας μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα και για το μάθημα και για τον κλάδο μας.       
 
Για τη ενωτική πρωτοβουλία της Eκκλησίας, μας ενημερώνει το σημερινό δελτίο τύπου της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου:
 
"Συνήλθε σήμερα Τετάρτη, 13 Απριλίου 2011, στην δεύτερη Συνεδρία Της για το μήνα Απρίλιο η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.


Κατά την σημερινή Συνεδρία :


Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος επικύρωσε τα Πρακτικά της προηγουμένης Συνεδρίας.


Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενέκρινε :


α.Την Πανελλήνια Συνάντηση με την διοργάνωση Ημερίδoς σχετικά με τις ώρες διδασκαλίας των Θρησκευτικών στο Λύκειο. Στην Συνάντηση θα κληθούν να συμμετάσχουν εκπρόσωποι των Θεολογικών Σχολών Αθηνών και Θεσσαλονίκης καθώς και των Θεολογικών Ενώσεων και Συνδέσμων όλης της Ελλάδος. Η Συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας, στην Ιερά Μονή Πεντέλης, στις 30 Απριλίου 2011.


β.Την οργάνωση Ημερίδoς για την Εκκλησιαστική Εκπαίδευση με θέμα «Προοπτικές αναβαθμίσεως της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας, στην Ιερά Μονή Πεντέλης, στις 3 Μαΐου 2011.


Τέλος η Διαρκής Ιερά Σύνοδος, ενέκρινε αποσπάσεις Κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος σε Ιερές Μητροπόλεις του εξωτερικού και έλαβε αποφάσεις σχετικά με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.


Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου