Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

To "ΟΧΙ" των αδιόριστων Θεολόγων της Θεσσαλίας

Από την Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή Αδιορίστων Θεολόγων λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση:


"Οι αδιόριστοι Θεολόγοι της Θεσσαλίας μετά από συνάντησή τους αποφάσισαν τα εξής:
Επιμένουν στην υποχρεωτικότητα του μαθήματος των θρησκευτικών σε όλες τις τάξεις του Λυκείου και διατρανώνουν το μεγάλο τους "ΟΧΙ"στην πιθανή απόφαση του Υπουργείου Παιδείας δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για επιλογή του μαθήματος σε Β΄και Γ΄Λυκείου ,με βάση το σχέδιο για το Νέο Λύκειο. Επιμένουν επίσης στο αίτημά τους ,για διδασκαλία του μαθήματος των Θρησκευτικών, στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση από τους ίδιους τους Θεολόγους που έχουν την εξειδίκευση.

Η επιμονή στην υποχρεωτικότητα του μαθήματος στηρίζεται στον ισχύοντα νόμο 1566/1985 άρθρο 1 :"Για την οργάνωση και λειτουργία της πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης",στην ολόπλευρη αρμονική και ισόρροπη ανάπτυξη των διανοητικών και ψυχοσωματικών δυνάμεων των μαθητών ,βοηθώντας τους να διακατέχονται από την πίστη στα γνήσια στοιχεία της Ορθόδοξης Χριστιανικής Παράδοσης".

Oσο για την επιμονή μας για τη διδασκαλία των θρησκευτικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση από τους Θεολόγους βασιζόμαστε στην μη διδασκαλία με βάση τα αναλυτικά προγράμματα των παιδαγωγικών ακαδημιών του μαθήματος των Θρησκευτικών. Η έλλειψη γνώσης που μπορεί να οδηγήσει; Στην ηθική κατάπτωση της κοινωνίας; Στην αθεϊα; Στα ναρκωτικά;

Το ΟΧΙ των αδιόριστων θεολόγων απευθύνεται σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα,στους γονείς ,στην κοινωνία.Γιατί η ορθόδοξη Παιδεία είναι αναγκαία σήμερα στην εποχή της σύγχυσης και της αβεβαιότητας".

ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΘΕΟΛΟΓΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου