Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

Kαταγγελία της "Πρωτοβουλίας Θεολόγων ΑΠΘ" κατά της "ΠΕΑΕ"

Από την "Πρωτοβουλία Θεολόγων ΑΠΘ" λάβαμε και δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή:

"Εμπαιγμός της ΠΕΑΕ στην Πρωτοβουλία Θεολόγων ΑΠΘ"

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Η εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Αδιορίστων Εκπαιδευτικών (τα στοιχεία της οποίας είναι γνωστά στην Πρωτοβουλία μας), αγνοείται!

Η ΠΕΑΕ υπήρξε ένας από τους φορείς στους οποίους η Πρωτοβουλία Θεολόγων ΑΠΘ, απευθύνθηκε στα πλαίσια της συνεργασίας με τον ευρύτερο χώρο των αδιορίστων εκπαιδευτικών στην χώρα μας. Η ΠΕΑΕ έλαβε το Υπόμνημα μας αμέσως μετά τις 28-11-2008 ηλεκτρονικά, ενώ επιβεβαιώθηκε η λήψη του από τον Δεκέμβρη του 2008.Δεν στάθηκε δυνατή κάποια πρώτη απάντηση καθώς η εκπρόσωπος της ζήτησε συνάντηση στην Αθήνα, κάτι που δεν ήταν εφικτό να γίνει.Στην ίδια τηλεφωνική επικοινωνία τότε, η κα. Χ.Π. είπε χαρακτηριστικά "εμείς παιδιά δεν σας λέμε μπράβο", έκτοτε δεν υπήρξε κάποια άλλη επικοινωνία.Κατόπιν, αιτήματος αρκετών μελών της Πρωτοβουλίας μας, επικοινωνήσαμε εκ νέου με την ΠΕΑΕ, και συμφωνήθηκε να εκδοθεί ανακοίνωση η οποία ΔΕΝ θα λαμβάνει θέση για τον χαρακτήρα του Μαθήματος των Θρησκευτικών. (με δεδομένο ότι το ζήτημα με τις απαλλαγές είναι ακόμη ανοικτό, καθώς και με τον εύρυτερο θεολογικό διάλογο εν εξελίξει)Με την πάροδο δύο περίπου εβδομάδων, αναζητήθηκε το κείμενο το οποίο θα εξέδιδε η ΠΕΑΕ. Τελικά κατόπιν αφόρητης πίεσης στην εκπρόσωπο της ΠΕΑΕ, εστάλη ένα πρόχειρο "κείμενο βάσης" με απίστευτες ανακρίβειες και ψεύδη, που ουσιαστικά διαστρέβλώναν τα πράγματα και δεν είχαν τίποτε να προσφέρουν στον αγώνα για το ζήτημα της αδιοριστίας των Θεολόγων.

Η εκπρόσωπος έφτασε στο σημείο να επικαλεστεί προσωπικό φόρτο εργασίας, προβλήματα υγείας, κ.α. ενώ δεν παρέλειψε να ζητήσει συγγνώμη στα e-mail της, για την αργοπορία.Θα ήταν προτιμότερο να μας δήλωναν όμορφα και απλά , αλλά εκ των προτέρων (!) ότι δεν ενδιαφέρονται για το θέμα και τα προβλήματα μας, παρά όλη αυτή η παρωδία!Το σίριαλ όμως δεν τελειώνει εδώ...Κι ενώ ζητήθηκε έντονα από μας, να τηρηθούν οι δεσμεύσεις της ΠΕΑΕ, για το κείμενο που θα ήταν Δήλωση Συμπαράστασης, καταλήξαμε στο να ζητήσουμε 2ο κείμενο κατόπιν διορθώσεων που προτείναμε.Έκτοτε η ΠΕΑΕ δεν έχει επικοινωνήσει με κανέναν τρόπο με την Πρωτοβουλία μας.Ομοίως δεν επικοινωνεί και με την Πανθεσσαλική Συντονιστική Επιτροπή αδιορίστων Θεολόγων.

Η ΠΕΑΕ για δεύτερη φορά μας απέδειξε ότι δεν εκπροσωπεί το σύνολο των αδιορίστων ή τουλάχιστον δεν θέλει να εκπροσωπεί όλους τους αδιόριστους.Μας θλίβει η γενικότερη συμπεριφορά των αδιορίστων συναδέλφων αυτών, οι οποίοι δεν φαίνεται να μπορούν να προσφέρουν κάτι το ουσιαστικό στο ευρύτερο πλαίσιο της κίνησης μας, όπως είναι μια καλύτερη, ουσιαστικότερη και ολόπλευρη παιδεία!Οι θέσεις των διοικούντων τώρα την ΠΕΑΕ, όπως και τα κείμενα που απέστειλαν, είναι μια κακογραμμένη αντιγραφή των προγραμματικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για την Θρησκευτική εκπαίδευση στην χώρα μας.Τα κείμενα αυτά βρίσκονται στην δίάθεση της Πρωτοβουλίας μας, η οποία πλέον δεν προτίθεται να επαναπροσεγγίσει εκ νέου την ΠΕΑΕ, η οποία αποδείχθηκε κατώτερη των προσδοκιών μας και των περιστάσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου