Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2020

Iερώνυμος Λαρίσης σε εκδήλωση σε εκδήλωση-αφιέρωμα στον μακαριστό Μητροπολίτη Λαρίσης (1994-2018) κυρό Ιγνάτιο: "Τιμώ, χωρίς διακρίσεις, όλους τους προκατόχους μου". Ανεκοίνωσε τη μεταφορά των λειψάνων του μακαριστού Μητροπολίτου Λαρίσης (1960-1968) κυρού Ιακώβου Σχίζα από την Μονή Πεντέλης στο Κοιμητήριο της Λαρίσης


Μέσα από ένα αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του μακαριστού Μητροπολίτη Ιγνατίου, παρουσιάστηκε χθες το πρωί στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, ο β’ τόμος του βιβλίου του «Σαν παραμύθι… Πνευματικές Χαρές», το οποίο ο ίδιος δεν πρόλαβε να δει τυπωμένο και εκδόθηκε με την επιμέλεια του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου. Ένα βιβλίο με κείμενα απλά που δεν διεκδικούν λογοτεχνικές περγαμηνές, αλλά είναι κείμενα ψυχής.
Η εκδήλωση άνοιξε με τον συγκινητικό λόγο του π. Ιγνάτιου Μουρτζανού, που με φωνή τρεμάμενη μίλησε για τον Μητροπολίτη, που ήρθε στη ζωή όλων ως άνθρωπος και έφυγε ως άγγελος, όπως είπε. «Ο Μητροπολίτης Ιγνάτιος (κατά κόσμον Ιάκωβος Λάππας) γεννήθηκε στη Σαλαμίνα στις 11 Ιανουαρίου 1946. Η επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας των γενεθλίων του για την παρουσίαση του βιβλίου δεν είναι τυχαία. Όλοι μας θα θέλαμε να είναι εδώ να υπογράψει το βιβλίο του. Όμως η υπογραφή του μπήκε προ πολλού στις ζωές και ψυχές όλων μας» τόνισε χαρακτηριστικά και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις αρετές του Μητροπολίτη Ιγνατίου, ενώ αποκάλυψε ότι η έκδοση του β’ τόμου με τα κείμενά του ήταν επιθυμία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιερώνυμου, που θεωρεί ιερή υποχρέωσή του να διαφυλάξει με κάθε τρόπο το έργο των προκατόχων του.
* Oλόκληρο το ρεπορτάζ στην εφημ. "Ελευθερία" Λαρίσης

και το video :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου