Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Από τον παραδοσιακό στο διαδραστικό πίνακα - Εφαρμογές στο μάθημα των Θρησκευτικών - Δωρεάν λογισμικό υλικό για θεολόγους







Η τεχνολογία οφείλει να υπηρετεί την παιδαγωγική επιστήμη, γι’ αυτό απαιτείται η παιδαγωγική αξιοποίηση των διδακτικών μέσων νέας τεχνολογίας, όπως του διαδραστικού πίνακα, στα Θρησκευτικά αλλά και στ’ άλλα μαθήματα, τόνισε η καθηγήτρια του τομέα Παιδαγωγικών του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ, Βασιλική Μητροπούλου, μιλώντας χθές Δευτέρα το βράδυ στη εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν το 14ο Γυμνάσιο της πόλης μας και το Βιβλιοπωλείο «Παιδεία». Μιλώντας ενώπιον του πυκνού ακροατηρίου εκπαιδευτικών που κατέκλυσε το πατάρι του βιβλιοπωλείου η κ. Μητροπούλου επικέντρωσε την εισήγησή της στην παρουσίαση του διαδραστικού ή αλληλοεπιδραστικού πίνακα (interactive whiteboards), ως σύγχρονου εργαλείου ενίσχυσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας.
* Φωτορεπορτάζ στο Εκπαιδευτικό Ιστολόγιο: http://eleftherianet.blogspot.com/2010/11/blog-post_29.html
* * * * * * * * * * * *
Φυσικά, είναι πραγματικά εντυπωσιακό και συνάμα τιμητικό λίαν, το γεγονός ότι η είδηση δημοσιεύθηκε σε δεκάδες εκπαιδευτικές και θεολογικές ιστοσελίδες και ιστολόγια, ως ακολούθως:
* Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο:http://www.sch.gr/96-announces/1702-2010-12-01-11-45-30
* «H Θεολογία Μεσοπέλαγα»http://e-theologia.blogspot.com/2010/11/blog-post_2205.html
* Πατμιάς του Γένους Εκκλησιαστική Σχολή:http://patmias.blogspot.com/2010/12/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου