Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Εξαγγελίες για θεσμική εξομοίωση των τριτέκνων εκπαιδευτικών με τους πολυτέκνους


Εξαγγελίες για εξομοίωση
τριτέκνων - πολυτέκνων εκπ/κών
Από ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Τριτέκνων οικογενειών προκύπτει ότι στο πλαίσιο προωθούμενης από τον υφυπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μάρκο Μπόλαρη διάταξης περί εξομοίωσης - στο επίπεδο των θεσμικών παροχών - των τριτέκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες, περιλαμβάνεται, συν τοις άλλοις, και ευνοϊκή διάταξη για τις αποσπάσεις των τριτέκνων εκπαιδευτικών.  Αναλυτικότερα..
στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Τριτέκνων αναφέρονται τα εξής:

"Οι τρίτεκνοι γίνονται "πολύτεκνοι"


- Ικανοποιείται ύστερα από χρόνια το πάγιο αίτημα χιλιάδων τρίτεκνων οικογενειών για ανάλογα προνόμια"

Με τον παραπάνω τίτλο η εφημερίδα "Realnews" (31-12-2011 Σαββατοκύριακου) και με ολοσέλιδο δημοσίευμα της δημοσιογράφου Αιμιλίας Σταθάκου παρουσιάζεται η εισήγηση του υφυπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μάρκου Μπόλαρη σχετικά με την «εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες σε όλες τις παροχές -εκτός των οικονομικών επιδομάτων», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Μερικά από τα προτεινόμενα μέτρα είναι:

    - Η πολυτεκνική ιδιότητα θα διατηρείται ισόβια και θα παραμένει ακόμα και μετά το θάνατο ενός παιδιού.
    - Η απαλλαγή τροφείων για όσους έχουν μικρά παιδιά
    - Μειώσεις έως και 50% στην ΕΥΔΑΠ και τη ΔΕΗ.
    - Απαλλαγή ή μείωση από δημοτικά τέλη.
    - Άτοκα δάνεια από τον ΟΕΚ
    - Δικαίωμα άδειας για ταξί και περίπτερο.
    - Απαλλαγές ή μείωση στο κόστος ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης
    - Παροχή στεγαστικού επιδόματος, ίσως ανάκληση της απόφαση για την κατάργηση των μεταγραφών
    - Πιθανή απαλλαγή από το καθεστώς της εφεδρείας
    - Στο ΑΣΕΠ το ποσοστό γίνεται ίδιο με τους πολύτεκνους
    - Ένα παιδί θα πριμοδοτείται ισοβίως στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ
    - Οι τρίτεκνοι εκπαιδευτικού θα μπορούν να κάνουν απόσπαση για οικογενειακούς λόγους. Για τα παιδιά ΑμΕΑ το επίδομα θα δίνεται εφ΄ όρου ζωής
   
Επίσης, εξετάζεται αύξηση του αφορολόγητου και το ενδεχόμενο μείωσης πανελλαδικά στα μεταφορικά μέσα.

Η δημοσιογράφος ζήτησε μια δήλωση από τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας των τριτέκνων ΟΠΟΤΤΕ κ. Μανόλη Αχλαδιανάκη, ο οποίος δήλωσε πως «η εξομοίωση θα αποτελέσει μεγάλη στήριξη των οικογενειών στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συγκυρίες» προσθέτοντας ότι «σήμερα αυξάνονται οι οικογένειες που αντιμετωπίζουν πλέον πρόβλημα επιβίωσης».

Τα παραπάνω αποτελούν μια δικαίωση των προσπαθειών των συλλόγων σε όλη την Ελλάδα και της Ομοσπονδίας των Τριτέκνων ΟΠΟΤΤΕ, που το τελευταίο διάστημα είχαν αλλεπάλληλες παρεμβάσεις σε διάφορα υπουργεία και ιδιαίτερα με τον κ. Μάρκο Μπόλαρη όπου του παρέδωσαν έγγραφο με όλες τις προαναφερόμενες προτάσεις –αλλαγές, για την εξομοίωση και τα επί μέρους μέτρα που θα επακολουθήσουν. Ας ελπίσουμε τα προτεινόμενα να γίνουν πραγματικότητα, γιατί προς στιγμήν, είναι για μας προθέσεις.

Ομοσπονδία Τριτέκνων "


*   *   *   *   *   *

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Τριτέκνων παραμονές των εορτών συναντήθηκε και με την υπ. Παιδείας κ. Αννα Διαμαντοπούλου η οποία δήλωσε ότι ετοιμάζεται τροπολογία για θέματα που αφορούν στη τρίτεκνη οικογένεια και τους τρίτεκνους εκπαιδευτικούς. Σε Δελτίο Τύπου της Ομοσπονδίας Τριτέκνων αναφέρονται τα εξής:


"Σήμερα Τρίτη 20/12/2011 συναντήθηκε η ΟΠΟΤΤΕ με την Υπουργό Παιδείας κα Άννα Διαμαντοπούλου, με θέμα προς συζήτηση την επίλυση των αδικιών από την εφαρμογή του νέου συστήματος εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ το 2011, και την εφαρμογή της πλήρους εξομοίωσης των τρίτεκνων με τους πολύτεκνους σε όλες τις μορφές της εκπαίδευσης.

Στη συζήτηση παρευρέθησαν η κα Σκαφνάκη Μαρία Βουλευτής Ηρακλείου, ο κ. Καρατζάς Βουτσάς πρόεδρος της ΟΠΟΤΤΕ, ο κ. Μανόλης Αχλαδιανάκης αντιπρόεδρος, η κα Θεοκλήτη Μεσουρίδου α΄ υπεύθυνη ΜΜΕ, η κα Κατερίνα Καντεράκη β΄υπεύθυνη ΜΜΕ, ο κ. Δρόσος Bασιλειάδης μέλος του Συλλόγου Ηρακλείου, η κα Μαριάνθη Τζαβέλα πρόεδρος του Συλλόγου Μεταμόρφωσης, ο κ. Αναστάσιος Παπαγγέλου νομικός σύμβουλος.

Αφού αναλύθηκαν και κατατέθηκαν στην κα Υπουργό όλα τα προβλήματα που έχουν προκύψει, η Υπουργός ενημέρωσε την ΟΠΟΤΤΕ ότι ετοιμάζεται Τροπολογία για να διορθωθούν τα λάθη και οι αστοχίες.

Κλείστηκε νέα συνάντηση για τον Ιανουάριο 2012 όπου θα συζητήσουμε την Τροπολογία πριν την καταθέσει το Υπουργείο στη Διαβούλευση.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου