Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Εκοιμήθη ο Olivier Clement


Εκοιμήθη πλήρης ημερών στις 15 Ιανουαρίου 2009 στο Παρίσι, ο Γαλλικής καταγωγής Συνταξιούχος Καθηγητής Θεολογίας και Ιστορικός Olivier Clement σε ηλικία 87 ετών.

Ο καθηγητής Olivier Clement γεννήθηκε το 1923 από γονείς άθεους, έλαβε όμως το βάπτισμα σε Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου Μόσχας στο Παρίσι, στα τέλη της δεκαετίας του 1940.

Ο Olivier Clement ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς θεολόγους και «μάρτυρες» της ορθοδοξίας στην Δύση, στο δεύτερο μισό του 20ου αιώνα.

Ακόμη να αναφερθεί πως πάνω από τριανταπέντε χρόνια ο Clement ανέλαβε τη διδασκαλία της Συγκριτικής και Ηθικής Θεολογίας, στο Ινστιτούτο Θεολογίας του Αγίου Σεργίου στο Παρίσι.

Παράλληλα με την διδασκαλία του ο Olivier Clement, ασχολήθηκε και με την ζωή των Αγίων – μαρτύρων της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Γαλλίας.

Επίσης υπήρξε συγγραφέας πολλών βιβλίων και μελετών για την Θεολογία, την Ιστορία και την Ορθόδοξη Πνευματικότητα στην γαλλική γλώσσα, τα οποία όμως μεταφράστηκαν σε πολλές ευρωπαϊκές γλώσσες.

Τέλος η κηδεία του Olivier Clement τελέστηκε σήμερα Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009 και ώρα 11:30, στην εκκλησία του Ινστιτούτου του Αγίου Σεργίου στο Παρίσι.
(Πηγή: Iστοσελίδα www.romfea.gr )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου